Неділя, 19.05.2024, 09:02

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2010 » Квітень » 6 » 5 європейських столиць і Люрд!
15:23
5 європейських столиць і Люрд!
Франція, Італія, Австрія, Монако і Чехія!
з 17 по 2
червня 2012 р.
та з 16 по 28 вересня

(пожертва 520 у.о.+ 150 грн. та  40 Є віза).

Детальна программа:

16.07.10 – виїзд зі Львова

18.07 – Відень, столиця Австрії, зупинка 9 годин

18-19.07 – Рим, столиця Італії, проживання в готелі

20.07 – Ніцца, Франція, проживання в готелі

21.07 - Монте – Карло, столиця Монако

22-23.07 – Люрд, Франція (проживання в готелі)

24-26.07 – Париж, столиця Франції (проживання в готелі 2 ночі)

27.07 – Прага, столиця Чехії. Зупинка 9 годин.

28.07 – Львів

 

Вартість – 500 євро + 100 грн. + 40 євро за візу. За візу не платять учні і пенсіонери

Включає – проживання в готелях і сніданки в готелях, оформлення документів, страхування, запис на співбесіду, проїзд в дві сторони комфортабельним автобусом СЕТРА або Неоплан. Харчування  по дорозі туди і назад та всі екскурсії - за всій кошт.

 

ЗАПИС до 25  сепрня

              

               Інформація про поїздку до ЛЮРДУ

 

З А Г А Л Ь Н І    В І Д О М О С Т І

Ця поїздка відбувається в рамках співробітництва між Патріаршою Комісією у справах молоді УГКЦ та польською парафією Матері Божої Неустанної Помочі,  Польщі з м.Жешув.

Крім того, вона надає можливість побувати в кількох інших європейських містах а також в найсвятішому місці для християн – в Люрді.

У вартість поїздки входять: оформлення документів для їх подання до посольства, страхування; проїзд, сніданки в готелях та оплата проживання в готелях а також транспортне забезпечення за маршрутом:

Львів – Відень – Рим - Ніцца – Монако – Люрд – Париж – Прага – Львів і пов’язані з ним витрати (оплати дорожніх мит, стоянок тощо). У вартість не входять екскурсії та харчування !

Увага – людям з інших міст самостійно потрібно буде добратися до Львова та назад!

П Р О Г Р А М А

Збір групи в день виїзду о 06:30 год. ранку у Львові на площі Св.Юра, це 1 км від ЖД вокзалу, таксі з вокзалу буде коштувати орієнтовно 20 грн. за машину. Організована посадка в автобус на площі Св. Юра коло собору Св.Юра та від’їзд (не пізніше 07:00 год!!!).

Кожні 3 – 4 год. – зупинки на 30-45 хв. для туалету та відпочинку.

о 9.15 – 10.00 – Прибуття в столицю Австрії – Відень. Стонка – Шведен Плятц (10 хвлини ходи від центру).  Час стоянки у Відні – 9 год. з моменту зупинки автобуса на стоянці. Для бажаючих пропонується піша екскурсія центром міста. Вартість екскурсії – 5 євро. Відвідини центрального собору Св. Стефана (ДОМ), поруч – музей Моцарта, укр. церква Святої Варвари. Після екскурсії – обід у ресторані Розенберген (8 - 5 євро). Після обіду можна поїхати у лунапарк (ст..метро ПРАТЕР, відвідини одного атракціону – від 5 євро). Можна піти на одну з найцікавіших вулиць міста – Марієнгільфе штрасе (з безліччю магазинів та кафе), де недавно відкрився новий АКВА – ЗОО ПАРК. Можна також відвідати Шонбрунський замок, інші замки міста. «Розесберг», вулиця Картнерштрассе біля бюро Туристичної інформації. Гарний бар – Гйоссер пивна клініка (www.goesser-bierklinik.at) найсмачніше пиво в Відні.  Віденський шніцель з реберцями в ресторані «7 зірок» - http://www.7stern.at/ - Піццерія «Мамма Мія» (www.mammamia.at) —все смачно і недорого. Піцци від 6 до 8 євро. Пиво 0,5л 3.10. Салати від 3 до 6 євро.

Виїзд з Відня – в 19.00 год.

о 10 год. ранку – прибуття у столицю Італії – м.Рим. За 5 євро планується взяти участь у екскурсії з україномовним гідом. Під час першого дня екскурсії = оглядини Ватикану, собору Св.Петра. Після обіду в китайському ресторані (10-12 євро) пропонується продовження екскурсії - огляд замку Серце Ангела, Піацці На вона, Піацца де Спанья, фонтану Ді Треві, Пантеону, Торі ді Романа, Колізею. У вечері – виїзд з Риму і Фіджі і поселення в готель.

другий день в Римі. Після сніданку в готелі виїзд, автобус зупиниться на зупинці станція метро Ананіни. Звідти група їде в центр на метро. Продовження екскурсійного дня. За 5 євро пропонується оглядини Пірамід, базилік Сан Пауло і Сан Джованні, Санта Марія Маджоре і т.д. Ддя бажаючих можна поїхати в місце атракціонів ЛУНАПАРК в Римі… Виїзд з Риму в 20 год. вечора.

прибуття до м. Ніцца, Лазурний беріг, Франція. Поселення в готель «Прем’єр Класс» - в 14.30. Опісля - відвідини Promenade des Anglais – вулиці яка має 7 км, готеля „НЕГРЕСКО”, парк Le Chateau, проща La place Massena, Миколаївський собор (точна копія собора Василія Блаженного) та інш. Ресторан LE BISTRO DU PORT. – комплексний обід – 15 євро – в будні. Італійська рибна кухня. LE CHAT GOURMAND. – середній рахунок – 18 євро. Фірмова страва – жарке  з говядини з медом. Тихий куточок в центрі старого міста. Вечір – прогулянка по променаді, купання в морі… Ночівля в готелі в Ніцці.

зранку в 9 год – виселення з готелю. Прохання при виселенні не забувати речі в готелі! Орієнтовно в 9 год. ранку - приїзд в Езе, відвідини фабрики парфумів, екскурсі по фабриці – безкоштовна. В 10.30 – приїзд Монте – Карло, королівство Монако, стоянка в гроті. Час стоянки в Монако - 9 год. з моменту зупинки автобуса на стоянці в гроті. Можлива піша екскурсія по місту і набережній, відвідини замку Принца Монако, замку Антуан, Музею Наполеона, Океанографічного музею, Казіно де Монте Карло, вулиці принцеси Кароліни, японського саду, екзотичного саду (площа 7 кіломентрів), пейзажного парку, громадського пляжу (дрібна галька) тощо. Вартість екскурсії – 3 євро. Виїзд з Монако – в 19.30.

зранку приблизно в 9 год. – прибуття в Люрд, Фрацнія, Середні Піренеї. Огляд базиліки, гроту, святих місць Бернадети. Бажаючі можуть скупатися в чудотворній купелі – черга до 4 годин. Вечеря в готелі Польської Катлоцької Місії. Нічліг в готелі.

продовження оглядин Люрду.  Літургія у східному обряді – зранку в храмы УГКЦ. Бажаючі можуть оглянути місцеву фортецю, піднятися на фунікулері....В  16 год. хресна дорога для всіх бажаючих – потрібно попередньо записатися.. О 20 год. - виїзд з Люрду.

орієнтовно в 9 год. ранку - прибуття в Париж. Зупинка біля готелю Формула 1, ст.. метро Шатільон, Пізніше на метро - виїзд в центр міста для оглядин міста. В 11 год. – відвідання французького парфумерного магазину КАМ'S (Tax-Free). Вільний час до 17 год. о 17 год. зустріч під Ейфелевою вежею .о 18 год для всіх бажаючих = подорож на кораблику по р.Сені (груповий тариф – 8 євро, звичайно – 11 євро).Тривалість екскурсії – 1 год, екскурсі проводиться на російській мові. Ввечері о 20.30  - 21 год.. - поселення в готель.

оглядова автобусна екскурсія по Парижу з російськомовним гідом. Вартість – 5 євро, тривалість 3 години. Після неї – вільний час.

зранку – виселення з готелю – речі складаємо у автобус. 13 жовтня - факультативний день, можна поїхати в Версальський палац, відвідати аквапарк (25 євро ) або Дісней Ленд (85 євро). Відбуття з Парижу – в 21.00

Орієнтовні ціни на деякі розваги у Парижі: відвідування музеїв коштує в середньому від 5 то 13 €, зокрема, Лувр – 8 €. (5 € після 15 год.); Д’Орсей – 7 € , 5 € для осіб молодше 25 років; Родена – 5 € і 3 € для молодших 25 років; Grevin (воскових фігур) – 15,09 € і 12,04 € – для молодших 18 років; Пікассо – 6,71 € і 5,18 € – молодшим 25 років; Національний центр мистецтва та культури ім. Жоржа Помпіду – 5,50 € і 3,5 €  – молодшим 25 років; Ейфелева вежа – підйом ліфтом на один поверх – 4 €., на два – 7 €, нa три – 12  €, Версаль – 11,5 €  (8 € після 15 год. у всі дні); Діснейленд – 75 € (Транспорт RER лінія "A" - 11,90 € ).

в 10 год. - прибуття в столицю Чехії, Прагу. Час стоянки в Празі 9 год. із моменту зупинки автобуса на стоянці (біля залізничного вокзалу). Протягом даного часу пропонується відвідати місто та торгові центри Праги. За 5 євро можна взяти участь у пішій екскурсії з російськомовним гідом. Місця, які варто відвідати – Празький замок, Карлів міст, Храм св. Віта, Золота вуличка. Недавно відкрили торговий центр Міленіум з 240 бутіками – його також рекомендуємо відвідати. Остерігайтеся злодіїв!  О 20 год. – виїзд із Праги.

транзит через Чехію, Польщу. Орієнтовно після 18 год. – повернення в Україну, зупинка у м. Львів коло собору Св.Юра. Зупинок інших - не буде! Всі роз’їжджаються власним транспортом.

 

ВАЖЛИВО ЗНАТИ

 

ОБМІН ГРОШЕЙ Обмін грошей бажано проводити в Україні, оскільки в Європі курс обміну як правило невигідний. Орієнтовні курси обміну валют на 1 євро – 4,4 польських злотих, 1 євро – 24 чеських крон. У Австрії, Італії, Монако, Франції валюта – Євро. Польські злоті можна придбати при перетині українсько-польського кордону на польській стороні кордону. Для переїзду територією Польщі достатньо поміняти 10 – 15 євро. (для харчування в кафе та платних туалетів). Стільки ж радимо поміняти в Празі (на обід та екскурсії). Точні найновіші курси валют дізнавайтеся на сайті http://www.xe.com

МИТНИЦЯ Згідно з новим українським законодавством за кордон з усним декларуванням можна вивозити не більше 1000 грн. та іноземну валюту в сумі, еквівалентній до 10000 дол. США, а з письмовим декларуванням – додатково 10 000 грн. та іноземну валюту, еквівалентну 5000 дол. США (з пред’явленням документів про купівлю валюти чи зняття її з особистого рахунка). Для вивозу більших сум необхідно отримати спеціальний дозвіл. Крім того, з України можна вивозити 1 л алкогольних напоїв та ЛИШЕ ДВІ ПАЧКИ сигарет!!!! Усі товари, які ВВОЗЯТЬСЯ в Україну, можуть бути обкладені митом (до 50 % вартості). У зв’язку з входом Польщі до Шенгену при ввозі в Україну дуже багато речей обкладаються митом!!! Для ВИВОЗУ предметів мистецтва та старовини необхідно отримати спеціальний дозвіл. Для уникнення конфліктних ситуацій просимо дотримуватись митного законодавства нашої держави (з ним можна ознайомитись у Митній службі України). Усі цінності (дорогі фотоапарати, відеокамери, золоті прикраси тощо) вписуються до митної декларації, яка зберігається до повернення в Україну.

Примітка: Ця інформація хоч і спирається на зміст митного законодавства, проте не з’ясовує усіх можливих питань, пов’язаних з перетином кордону. Тому просимо чітко вияснити усі правові аспекти Ваших дій на митниці завчасно, тобто до подорожі.

ТРАНСПОРТ В Парижі можна користуватись метро, RER, автобусом. Найпоширеніший вид транспорту в Парижі – метро. (понад 300 станцій, 14 ліній). Квитки продаються на вході усіх станцій метрополітену. Квитки необхідно компостувати – пропустити через спеціальну щілину в турнікеті і після цього їх обов’язково необхідно забрати і зберігати до виходу з транспорту. При виході з RER квитки необхідно пропустити через щілину турнікету ще раз - інакше ви не зможете покинути приміщення станції. Найкраще купити проїзний на цілий день – Мобіліс (5,8 є). В Європі часто буває контроль. Штраф за безквитковий проїзд – близько 50 €. Прохання не їздити «зайцями» – штрафи великі, якщо не платити штраф на місці, забирають в поліцію - тоді серйозних проблем не уникнути.

АВТОБУС ПОСАДКА В АВТОБУС

Посадка здійснюється згідно черговості повної здачі документів. Першими в автобус заходять ті, хто першими здавав документи, і займають будь-які вільні місця. Місця займаються лише особисто для себе і на час усієї поїздки. Увага! При посадці в автобус не допускається заносити алкоголь в великих кількостях! Також можна мати лише 2 пачки сигарет – інакше на кордоні і за кордоном штраф - 200 євро!

Крісла Крісла автобуса обладнані одним або двома важелями. Один служить для відкидання крісла назад, інший – тільки в нічний час – дозволяє збільшити відстань між сусідніми кріслами, одне з крісел відсувається в прохід. Крім того крісла обладнані підніжками та підлокітниками, висота підлокітників, які межують з проходом, також регулюється (підніжка – декілька положень, підлокітник – 2 положення), також є полички для напоїв і їжі.

Аудіо відео система Бажаючі скористатися аудіо-відео системою повинні взяти з собою аудіо - або диски – DVD, DVX, MP 3. Прохання без сцен насильства!

Температурний режим Автобус обладнаний кондиціонером та примусовою вентиляцією. Загальний температурний режим регулюється водієм. Інтенсивність подачі і напрям подачі повітря регулюється кожним пасажиром з допомогою регулятора, розміщеного згори на верхній панелі над кріслом. ПРОХАННЯ ПІД ЧАС ВСІЄЇ ПОЇЗДКИ НЕ ВІДРИВАТИ ЛЮКИ - ПРАЦЮВАТИМЕ КОНДИЦІОНЕР!!!

Якщо силою відкрити заблоковані люки, потім протікатиме дах!

ТУАЛЕТ В автобусі є біотуалет. Оскільки, кожні 3-4 години будуть здійснюватись зупинки, задля комфорту усієї групи туалетом рекомендується користуватись лише у випадку крайньої необхідності. Забороняється кидати в туалет будь-які предмети, включаючи туалетний папір, серветки, гігієнічні пакети та ін., оскільки це викликає забивання біотуалету. Для викидання сміття в туалеті в лівому кутку передбачений смітник. Злив води в туалеті та вмикання води в умивальнику здійснюється натисканням коліном кнопок, розміщених під умивальником.

ГАРЯЧІ НАПОЇ Раз на добу і лише під час зупинки усі члени групи забезпечуються чаєм або кавою (за вибором) у кількості 200 мл. Напої готують лише водії або назначені керівником волонтери, забороняється самостійно вмикати кип’ятильний апарат та самостійно розливати воду, оскільки це може призвести до пошкодження кип’ятильного апарату. Обмеження в 200 мл викликане кількістю пасажирів та завантаженістю водіїв. Якщо будуть можливості, члени групи зможуть отримати гарячі напої додатково.

ЗУПИНКИ Зупинки будуть здійснюватись раз на 3-4 години у місцях, пристосованих для цього. Тривалість зупинки буде оголошуватись керівником групи (20 – 40 хв.). ПРОХАННЯ – дотримуйтесь інструкцій керівника групи. Періодичність зупинок та їх тривалість викликані тим, що згідно міжнародних правил водії повинні мінятись кожні 4 години і бути в дорозі в загальному не більше 16 годин. Усі параметри руху автобуса (швидкість, час стоянки та ін.) фіксуються спеціальним приладом тахографом. Ось чому дотримання розкладу поїздки і вказівок керівника групи і водіїв є важливим і необхідним. Невиконання згаданих вимог у випадку контролю поліцією тахографу може призвести до накладання штрафу. Недотримання дисципліни групи на стоянках може привести до запізнення і відповідно – зміщення розкладу поїздки!

ВОДІЇ НАСТІЙНО ПРОСЯТЬ ЗБЕРІГАТИ В АВТОБУСІ ЧИСТОТУ ТА ПОРЯДОК !

УВАГА! У випадку виявлення або виникнення несправностей обладнання автобуса, у випадку запитань чи побажань прохання звертатись виключно до керівника групи, який в свою чергу, донесе інформацію до водіїв. Це – прохання водіїв.

Під час всієї поїздки закордонні паспорти знаходитимуться у керівників групи, учасникам групи керівники видадуть копії паспортів та віз – цього достатньо для безпечного пересування країнами західної Європи!

Не забувайте взяти з собою в дорогу міжнародний студентський квиток, якщо такий у вас є. Ці квитки дають знижку в музеях. За кордоном можна користуватися системою покупок Таx-Free (податок повертається в Україні), але потрібно оформляти при виїзді з Польщі документи і це займає час. Для цього носіть з собою копію закордонного паспорту – якщо забажаєте оформити такс фрі.

Примітки: в програмі можливі незначні зміни. У випадку серйозних порушень учасниками групи (значні запізнення, втеча і т.д.) організатори знімають з себе відповідальність за невиконання групою всіх пунктів даної програми.

                                ЩО ВЗЯТИ В ДОРОГУ?

Важливо взяти з собою в дорогу: гроші – розраховуйте, одноразове харчування в Європі коштує в середньому 15 Є (можна брати євро, злоті, чеські крони), горнятко, ложку, складний ножик, зручні взуття та одяг, які не промокають, молитовник, фотоапарат та картку пам‘яті якщо він цифровий, засоби гігієни, медикаменти (від простуди, отруєння, від грипу) та особисті ліки, якщо такі є, питну води – не більше 3 літрів, хороший настрій та терпимість до ближніх. Можна брати пакетики для приготування гарячих напоїв, супи швидкого приготування. Карти міст можна взяти в бюро туристичної інформації – безкоштовно. Візьміть також беруші (продаються в аптеках, це такі тампони до вух), мазь яка знімає набряки на ногах, візьміть плєд або спальник для того щоб накритися в автобусі і надувну подушку (таку як рогалик) – є в спорттоварах.

Увага! В автобусі немає можливості заряджати мобільні телефони і фотоапарати! Хіба що Ви візьмете автомобільну зарядку.

Не залишайте гроші, мобільні телефони, інші особисті та цінні речі в автобусі або в готелі без нагляду !!! 

 

Категорія: Паломництва | Переглядів: 2100 | Додав: Alex | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Меню сайту

Форма входу

Друзі сайту


Послання

Послання Матері Божої з Меджугор'є


Пошук

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0