Неділя, 19.05.2024, 10:29

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2010 » Липень » 16 » паломництво до Литви, Латвії та Єстонії
19:49
паломництво до Литви, Латвії та Єстонії
(Нарва - Таллінн - Хельсинки - Рига - Вільнюс – Мінськ)
 
28 листопада – 4 грудня 2012 р.

1 день 28.11
8:00 виїзд з Києва (метро Академмістечко)
Транзит через тереторію Білорусі і Росії.
2 день 29.11
7:00 приїзд в місто Нарва (Естонія). Відстій автобуса.
9:00 - 12:00 Пішохідна екскурсія містом Нарва. Поселення на місці сучасного міста вперше згадується в Новгородському літописі. До 1113 року територія вздовж річки Нарва належала Київській Русі. Нарва - третє за величиною місто Естонії, розташоване на лівому березі однойменної річки, на кордоні з Росією. Це місто заслуговує особливої уваги завдяки своїй історії та архітектурі. Нарва –місто, архітектура якого виконана в візантийському стилі датьскими майстрами. Невисокі старовинні будинки є прикрасою міста і створюють незабутню і вражаючу атмосферу.

Сердньовічний замок Германа «Нарвський замок» є найкращим символом міста, який побудований в 13 столітті датськими архітекторами.

Ми зможемо відвідати: Нарвські міські мури(14 ст.-1863 р.), Нарвський замок Германа (13-17ст.), Нарвську  ратушу (1665-1671 рр.), Нарвську Олександрівську церкву (1881-1884 рр.), Нарвський православний Воскресенський собор (1890-1898 рр.).

13:00 виїзд в Пюхтицький Успенський жіночий монастир. Пюхтицький Успенський жіночий монастир - єдиний православний монастир діючий в Естонії. Більш чотирьох століть тому місцеві пастухи на горі декілька разів бачили Святозарвну жінку в чудовій білій одежі. Тоді у підніжжя дуба на горі, де з’являлась Діва Марія, була знайдена ікона Успіння Пресвятої Богородиці. В знак цієї події місцеві жителі побудували на Пьюхтицькій горі, яку пізніше стали називати Богородницькою, каплицю, а в 1891 році був заснованний Пюхтицький Успенський жіночий монастир.

Вільний час. 16:00 виїзд до Талліна
19:00 поселення в готель. Ночівля.

3 день 30.11
6:30 Служба Божа в українській церкві.
9:00 Сніданок

10:00 Піша екскурсія Старим містом.  Екскурсія починається в Верхньому місті від башти-символа Старого міста - Довгий Герман. Далі – споруда парламенту Естонії Рийгінконгу, Собор Алєксандра Невського, зразок московської архітектури XVII, Домська церква; оглядова площадка з видом на Нижнє місто. Прогулянка вздовж стіни замку, саду датського короля і вулицею Коротка Нога. Нижнє місто – церква Нігулісте, в які проводяться концерти органної музики. Ратушна площа, де знаходиться найстаріша аптека Європи. «Нульовий» пункт Нижнього міста, де можна загадати бажання, найромантичніша вулиця, де знаходяться майстерні народних умільців. Спасо-Преображенський Собор, де знаходяться мощі свящ. Платона. Свято-Миколаївський храм, де знаходяться мощі свящ.Арсенія Мацієвича.
13:00 Відвідання українського культурного центру і музею.
15:00 Вільний час. Ви зможете відвідати торгові центри, кафе, магазини сувенірів. Ввечері пропонуємо відвідати ресторан-пивоварню Beer House. Купон зі знижкою 10% в подарунок на холодні та гарячі страви, а також фірмове пиво. Пивний ресторан знаходиться в самому серці старого міста.

Нічліг в готелі.

4 день 01.12 

Екскурсія до Хельсинки - 40 євро (факультативно)
7:00 виселення з готелю.

Ви отримаєте ланч-пакет, виїзд на автобусі в порт Таллінна.

8:00 посадка і відправлення лайнера в Хельсінки.

Подорож займає 2, 5 години. Під час подорожі Ви зможете милуватися унікальною природою Скандинавії. На судні можна влаштувати святковий обід в ресторані, а також відвідати піцерію, кафе або бар.
Прибуття в Хельсинки в 10:30
10:30 - 13:00 Пішохідна екскурсія по місту Хельсинки.

Дивовижне і яскраве місто Хельсінки, мереживні дерев'яні будиночки, парки і набережні, елегантна Сенатська площа. Дипломатичний квартал і історичний центр, Президентський Палац, Міська Ратуша, будівля Парламенту, Оперний театр, Палац Фінляндія, і абсолютно унікальний проект - церква в скелі - скарби незвичайної країни Фінляндії!!! Вільний час до 21:00
21:00 - 23:30 паром Хельсинки - Таллінн.
24:00 посадка в автобус і виїзд до м.Рига.

5 день 02.12
9:00 - 12:00 Оглядово-піша екскурсія Старою Ригою.

 «Місто черепичних дахів». Багато зелені і води, чудова архітектура, безліч кав'ярень і ресторанчиків - це і є Рига, частинка «старої доброї» Європи. В історичному центрі Риги помістилась майже вся історія архітектури з часів середньовіччя до початку ХХ ст. Ви прогуляєтесь  вузькими вуличками з церквами і монастирями: Церква св. Петра і Домський Собор,  велика і мала Гільдія, Дім Чорноголових, Шведські ворота та інші історичні пам’ятки Старої Риги. Відвідаємо Спасо-Преображенську пустинь,  Свято-Троїцький монастир. Собор Різдва Христового, де знаходяться мощі свящ. Іоанна Рижського.Ввечері пропонуємо пройтись «Давнім Бурштиновим Шляхом» - дегустація пива в національній латвійській таверні в Старому місті!!! Традиційна жива музика, народні костюми, латвійська національна кухня і, звичайно ж, 100% Латвійське пиво з чотирьох провінцій.

13:00 поселення в готель. Відпочинок. Вільний час

6 день 03.12

6:45 Сніданок.
7:30 виїзд до м. Вільнюс.
12:30 - 16:30 Екскурсія по місту Вільнюс.

Оглядова екскурсія «Побачення з Вільнюсом!». Сотню років про Вільнюс говорили так: в якому напрямку на нього не подивишся, завжди побачиш щонайменше чотири храми. На тлі неба – фантастичне поєднання гострих шпилів, куполів та хрестів.  Костел св. Анни - шедевр готики, костел св. Петра і Павла - перлина бароко, Кафедральний собор - приклад класицизму, знаменита Гостра Брама, брама каплиці Аушрос Вартай (XVI століття), замкова вежа Гедемінаса, монастирі кармелітів і місіонерів, палаци Огінських і Радзивіллів - викликають захоплення своєю красою і неповторністю. Надають місту аромат середньовічної давнини маленькі старовинні будиночки, чарівні затишні вулички, приємні ресторанчики і романтичні набережні, звідки відкриваються чудові панорами міста. У Вільнюсі є Синагога і протестантський храм для лютеран в Сторому Місті, а також багато православних храмів, перлиною яких вважають  - церкву св. Миколая, яка втілює в собі поєднання готичного і візантійського стилів, а також бароко. Ви будете здивовані багатством Єзуїтського Ордену, який реконструює собори і храми, відкриває при них школи та інвестує в культурно-освітній фонд Литовської столиці. Ми відвідаємо Свято-Духів чоловічий монастир, де знаходяться мощі Віленських мучеників, церква  Параскеви Пятниці  1345 р., Собор Пресвятої Богородиці

Вільний час.

19:00 Виїзд.
22:00 поселення в транзитний готель на території Білорусії.

7 день 04.12
7:00 Виїзд. Транзит через Білорусь, зупинка на годину в Мінську біля супермарету для закупівлі білорусьих продуктів.
22:00 приїзд в Київ (станція метро Академмістечко).

Вартість програми 235 євро
Екскурсія до Хельсинки - 40 євро (факультативно)
Категорія: Паломництва | Переглядів: 1300 | Додав: yednist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Меню сайту

Форма входу

Друзі сайту


Послання

Послання Матері Божої з Меджугор'є


Пошук

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0